Site Loader
decoreren tuin

Sta je uit het raam de tuin in te kijken en denk je ‘goh, mijn tuin mag ook wel een keer opgeknapt worden’. Dan is dit blog iets voor jou. Hier lees je 6 tips die jouw tuin helemaal summer proof maken. 

Mix and match

Je tuin straalt veel meer gezelligheid en luxe uit als alles goed bij elkaar past. Hiervoor is het handig om gebruik te maken van een kleurenschema. Je kan je tuin wat kleur geven door de kussens in een kleur te kopen. Probeer hierbij ook weer de kleur van de kussens, meubels en accessoires af te stemmen op de kleur van de bloemen en planten die je in je tuin hebt. 

Nieuwe kleurtje

Om het opknappen van de tuin niet te duur te maken kan je oude meubels opknappen of meubels een nieuwe kleurtje geven. Neem een keer een kijkje in een kringloopwinkel en maak een meubel weer zo goed als nieuw. Een blik verf is niet duur, maar dit geeft toch direct een andere leuke look aan de tuin. Zo kan je ook regelmatig je tuin veranderen, zonder dat het veel geld kost.  

Verlichting

Verlichting doet wonderen. Verlichting zorgt direct voor een goede sfeer. Partylight zijn praktische lampjes, maar vooral sfeervolle lampjes. Leuke lampjes kan je in verschillende winkels vinden. Door de verlichting ziet je tuin er meteen een stuk gezelliger uit. 

Tuinschilderij 

Net zoals je in huis allerlei decoratie aan de muur hangt, kun je dit ook in de tuin doen. Je kan bijvoorbeeld tuinschilderijen gebruiken. Tuinschilderijen geven kleur en een gezellige uitstraling aan de tuin. Er zijn erg veel verschillende tuinschilderijen in allerlei kleuren en printjes. Je kan er ook voor kiezen om een tuinschilderij te laten bedrukken met een eigen foto naar keuze. Dit is wel iets prijziger, maar wel een stuk leuker.

Vlinders in de tuin

Ben jij erg dol op vlinders in de tuin? Dan is deze tip iets voor jou. Een eenvoudige manier om vlinders in je tuin te krijgen is het gebruik van een vlinder-voederschaal. een vlinder-voederschaal kun je kopen, maar je kan er ook makkelijk een zelf maken. In de vlinder-voederschaal kan je nectar doen om de vlinders te lokken. Nectar kun je zelf maken door 1 el suiker te mengen met 9 el water.

Decoreren van bloempotten

Deze tip is erg toepasselijk als je een creatief persoon bent. Het beschilderen van bloempotten is een klusje, maar het levert een super leuk resultaat op. Voor dit DIY-project kun je gebruik maken van terracotta potten, deze potten zijn een paar euro en verf hoeft ook niet veel te kosten. 

admin