Site Loader
Kindervriendelijke-Tuin-Tuinbestratingwinkel

Wil jij ook graag een tuin waarin de kinderen vrijuit kunnen buitenspelen? Geniet je van de heerlijke zomeravonden waarbij je op het terras een boek zit te lezen en de kinderen heerlijk spelen. Wil je inspiratie opdoen? Lees dan de tips in dit blog. In dit blog vindt je een heleboel ideeen. 

1. Een afscheiding in de tuin

Een afscheiding in de tuin is ideaal voor jou, maar ook voor je kind. Denk hierbij aan gekleurde rikkepalen, een gekleurde schutting, lage muurtjes een buxus of een ander afzetting, zodat dit een plek wordt voor je kinderen. 

Op deze manier creëer je een ruimte speciaal voor jou zelf, waarbij de kinderen in de buurt zijn en je een oogje in het zeil kunt houden. Het mooie voor de kinderen is dat de kinderen ook een eigen plekje hebben. 

2. Zandbak

Een zandbak in de tuin betekent gegarandeerd speelplezier voor de kinderen. Kies voor een zandbak die wat dieper is zodat de kinderen kunnen graven en bouwen. Wij raden je aan om bij jonge kinderen de zandlaag van de zandbak niet dieper te maken dan 50 centimeter. Op deze manier verklein je de kans op ongelukjes. 

Zorg er wel voor dat je de zandbak goed afsluit, omdat de zandbak anders binnen  no-time vol zit met rommel. Je kunt hiervoor gebruik maken van een afdekhoes, dit om te voorkomen dat de zandbak vies wordt.

3. Schommel in de tuin

Een schommel zorgt altijd voor veel plezier bij kinderen. Er zijn veel verschillende schommels en je kunt ze op verschillende manieren bevestigen. 

Zo kun je denken aan:

  • Een schommel aan de muur
  • Een schommel aan de boom
  • Een schommel gemaakt van een autoband
  • Een schommel ingebouwd bij een speeltoestel

Een leuk idee is om de schommel onder de pergola te plaatsen. Onder de pergola kun je mooi een boekje lezen en in de tussentijd kun je de kinderen in de gaten houden.

4. Werktafel voor kinderen

Vind jouw zoon of dochter het leuk om met planten te werken? Willen ze graag helpen wanneer je in de moestuin aan het werken bent. Je kunt een werktafel speciaal voor je kinderen laten maken. Maak van een tafel een stoere mannentafel, zodat er geholpen kan worden met klussen in de tuin of als er gewerkt gaat worden in de moestuin met hun eigen kindergereedschap.

5. Kindvriendelijke ondergrond

Het is belangrijk dat je bij de aanleg van de tuin rekening houdt met de ondergrond. Een zachte ondergrond is geschikt voor kinderen. De twee meeste gebruikte opties zijn: gras en houtsnippers. 

De eerste optie is gras. Gras is ideaal voor kinderen. Kinderen kunnen er op voetballen en spelen. Met gras kan je ook jonge kinderen buiten laten spelen door de zacht ondergrond van gras. Kunstgras is ook nog een optie. Kunstgras vergt minder onderhoud.

De tweede optie zijn houtsnippers. Houtsnippers in de tuin zijn ideaal voor onder een schommel of om de zandbak als bodembedekker. Houtsnippers zijn niet al te duur, hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen niet rotten.

admin