Site Loader
tuin-Kindvriendelijk-Tuinbestratingwinkel

Vinden jouw kinderen het steeds leuker om buiten te spelen? Overweeg dan eens om je tuin kindvriendelijk te maken. Een voetbal is zeker leuk, maar wat meer variatie kan zeker geen kwaad. In dit blog lees je tips om jouw tuin om te toveren tot een kindvriendelijke tuin, met nog steeds een fijne zithoek voor jezelf en je partner. Ook met een klein budget kan je je tuin omtoveren tot een speelparadijs voor je kinderen.

Tuin afscheiden

Wil jij een tuin die leuk is voor je kinderen, maar ook leuk voor jezelf en voor je partner? Dat is zeker mogelijk! Dit kan je het beste doen door afscheiding te maken in tuin. Nu bedoel ik niet een muur, waardoor je kinderen niet meer kunt zien, maar er zijn een hele hoop opties. Denk aan een leuk hek, plantenbakken of buxussen. Er is zijn keuzes genoeg. Op deze manier heb je je tuin ingedeeld in de kinderhoek en in je eigen zitplek. Zo voorkom je dat je hele tuin een groot speelparadijs wordt.

Speeltoestellen kiezen

Nu je bepaald hebt hoe groot de ruimte is waar het speelgedeelte van de kinderen komt, kan je gaan bepalen wat je graag wilt in het speelgedeelte. Veel mensen kiezen voor een speelrek, schommel of zandbak. Je kan zelf bepalen hoe groot dit wordt. Een zandbak is vooral leuk bij kleine kinderen. Een schommel of klimrek is leuk voor de wat ´oudere´ kinderen. 

Een werktafel voor kinderen in de tuin wordt ook steeds vaker gekozen. Houdt jouw zoon of dochter van tuinieren, knutselen of timmeren. Overweeg dan eens een werktafel. Hier kan je kind creatief bezig zijn in de natuur.

Ondergrond voor in de tuin

Er zijn tegenwoordig ondergronden genoeg voor in de tuin. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor tegels, houtsnippers, gras of kiezelstenen. Alhoewel er een veel opties zijn, zijn zeker niet alle mogelijkheden ook kindvriendelijk. Tegels of kiezelstenen worden niet aangeraden met kleine kinderen. Mocht je kind vallen op tegels of kiezelstenen, dan kan dat veel pijn doen. Gras of houtsnippers daarentegen zijn een veel meer kindvriendelijke optie. Gras en houtsnippers zijn ´zachte´ ondergronden om op te vallen.

Planten ter decoratie

Om je tuin wat gezelliger te maken kan je planten toevoegen ter decoratie. Er zijn een hele hoop planten in diverse kleuren waar je uit kunt kiezen. Dit maakt je tuin direct een stuk gezelliger en levendiger. Pas wel op dat je geen giftige planten kiest. Je kind zal per ongeluk maar iets van de plant in zijn mond krijgen of irritaties krijgen door contact met de plant. Dit wil je zeker voorkomen. Let dus op of je planten kindvriendelijk zijn.

admin