Site Loader

Een mooi verzorgd gazon geeft je tuin direct een veel betere uitstraling. Sommige mensen denken dat een mooi gazon heel veel tijd kost, maar is dat eigenlijk wel zo? In deze blog neem ik je bij de hand op weg naar een groener en gezond gazon. Want zeg nu eerlijk, we willen toch allemaal groener gras dan dat onze buren hebben?

Het maaien van het gazon

Veel mensen weten niet hoe vaak je een gazon moet maaien. Een duidelijk simpel antwoord moet ik je ook schuldig blijven omdat het afhangt van meerdere aspecten. Het meest belangrijke aspect hierin is de temperatuur. Gras reageert namelijk sterk op het weer. Een ander aspect is je grassoort, nu begrijp ik echt wel dat je waarschijnlijk niet weet wat voor type je gras je hebt. Er is wel een algemene leidraad die je kan volgen als het gaat om het maaien van je gazon. In het voorjaar groeit gras het hardst en is het verstandig om je gazon elke week een keer te maaien. In de zomer hoeft het minder vaak, als je het dan één keer per twee weken maait zou je goed moeten zitten. 

Voorkom een verdord gazon

Een verdord gazon geeft mensen een slechte indruk. Als je ervoor wilt zorgen dat je gazon mooi groen blijft als het warm is, dan moet je er voor zorgen dat je het regelmatig water geeft. Geef je gras één keer per week water. Let wel op dat je dit in de ochtend of avond doet, het liefst wanneer de zon niet actief is. Gras is kwetsbaar en kan verbranden wanneer je het water geeft op het midden van de dag wanneer de zon op haar sterkst is. Daarnaast zal het water ook minder snel verdampen wanneer je het in de ochtend of avond water geeft.

Zorg voor een goede zuurgraad

Je zou er waarschijnlijk niet direct aan denken maar een juiste zuurgraad is erg belangrijk. Door kalk te strooien zorg je ervoor dat het gazon goed voedingsstoffen tot zich kan nemen. Het resultaat is een vol en sterk gazon.

Een gazon vol kale plekken

Het laatste waar ik het in deze blog over wil hebben zijn kale plekken in het gazon. Kale plekken in je gazon kunnen ontstaan bij het verwijderen van mos. Geen paniek deze kale plekken kunnen hersteld worden en het is makkelijker dan je denkt. Met een graszaadmengsel dat je koopt is het zo weer vlak en strak!

admin