Site Loader

Het terras is een geweldige plek voor de lente, zomer en mooie herfstdagen. Wanneer de eerste mooie lentezon aanbreekt, wordt groene aanslag meestal aangetroffen op de terrastegels en het terrasmeubilair. Dit is niet alleen lelijk, maar maakt ook vlekken op kleding. Hier lees je de beste tips om deze algen en mossen kwijt te raken.

1. Hogedrukreiniger

Een voor de hand liggende keuze is om het terras door te spoelen met water onder hoge druk. Dit geeft het schoonste resultaat van alle opties. Je kunt er echter ook al het vulzand wat tussen de tegels ligt wegspuiten.

2. Verwijderen van groene aanslag met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Er zijn veel verschillende middeltjes in bouwmarkten en tuincentra om groene aanslag te verwijderen. Ze kunnen allemaal werken, maar je moet er de hoogste prijs voor betalen. Dat terwijl de huis-tuin-en-keukenmiddeltjes meestal net zo effectief zijn.

3. Groen/bruine zeep

Groene zeep (ook wel bruine zeep genoemd) is het wonder voor de stoep. Om het terras er mee schoon te maken kan een lastige klus zijn, maar het werkt erg goed en kost bijna geen geld (ongeveer 2 euro per pot). Vet terrastegels of houten of kunststof meubels eerst in met zeep. Laat het vervolgens 24 uur weken en besproei de zeepresten met een tuinslang, terwijl je wat zeepresten schrobt met een schrobbezem. Groene zeep kan ook met soda en water tot een sopje worden gemaakt, waardoor je minder last hebt van zeepvlekken.

4. (Schoonmaak)azijn

Azijn is almachtig binnen en buiten het huis. Het is geschikt voor het ontkalken van de badkamer, het verwijderen van aanslag op kopjes en glazen en het voorkomen dat de waterkoker afbladdert. Ook op het terras kun je gemakkelijk de algen en mos verwijderen. Op terrastegels, terrastafels of terrasstoelen breng je het beste onverdunde azijn aan. Om niet teveel te verspillen kun je een plantenspuit gebruiken. Water sproeien is niet nodig. Bovendien is het voordelig: de prijs van een liter schone azijn is ongeveer 1 euro.

5. Biotex

Als u zeepsop moet behandelen, wordt Biotex aanbevolen. Het is prima te gebruiken voor tegels die bedekt zijn met groene aanslag. De enzymen in Biotex doden algen en mos, maar dit middel is (hoewel de naam anders aangeeft) niet erg ecologisch verantwoord. Merk ook op dat tegels erg glad kunnen worden, net als bij het gebruik van groene zeep.

Tips voor het verwijderen van aanslag op terrasmeubilair

Op een paar uitzonderingen na kan dezelfde methode worden gebruikt om groene aanslag op terrasmeubilair te verwijderen. Voor houten meubelen kunt u het beste sodawater en groene zeep oplosmiddelen gebruiken zodat deze goed in het materiaal kunnen worden opgenomen. Veeg voor extra effecten af ​​met een doek of spons. Voor aluminium meubelen wordt aanbevolen om alleen afwasmiddel of multifunctionele reiniger te gebruiken om zeepsop te maken, en vervolgens het meubel af te nemen met een doek.

admin