Site Loader

Veel mensen kennen de scandinavische stijl wel voor in het interieur. Hoe leuk is het dan om deze ook door te voeren in de tuin? In de tuin is deze verwelkomende, minimalistische stijl heel goed toe te passen. Je tuin krijgt hierdoor een knusse uitstraling. Probeer dan maar eens niét buiten te gaan zitten met het mooie weer! 

Tuinmeubels

Zowel de meubels in de scandinavische stijl binnenshuis als buitenshuis hebben veel met elkaar gemeen. De kleuren zijn fris, licht en natuurlijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van steigerhout, gebleekt hout en vergrijsd hout. Wat bij een scandinavische patio ook niet mag ontbreken zijn de decoraties. Die zie je dan ook terug in alle tuinmeubels. Denk hierbij aan kussens en dekens. Maar ook een vloerkleed in een beschut terras. Planten zijn erg populair in deze woonstijl. Koop dus zeker mooie bloempotten met groene planten erin! 

Patio overkapping 

In scandinavië is het nog kouder dan in Nederland. Geen wonder dat de terrassen/patio’s bij onze noorderburen altijd zijn voorzien van een overkapping. Vaak komen deze met een (licht) houten vloer. Hierdoor wordt het mogelijk om zelfs bij slecht weer buiten te zitten. De tuinmeubels die hierboven beschreven staan kun je dan verwerken in deze overkapping. Denk eens aan een hele grote loungeset.

Paden in de tuin 

Bij de scandinavische stijl zie je ook vaak patronen in de paden die door de tuin lopen. Ze maken gebruik van allerlei verschillende soorten stenen die een contrast vormen. Uiteindelijk komt het dan samen als één geheel. Grote vierkanten stenen, maar ook grind worden vaak gebruikt. Denk bij de scandinavische stijl ook aan andere tuindecoratie zoals een vijver. Wat bijvoorbeeld een gaaf idee is: een doorzichtige vijver met verlichting. Dit is dus een vijver die niet ingebouwd is in de grond, maar juist boven de grond staat als een soort aquarium. Met de juiste verlichting maak je hier een echte eyecatcher van!

admin