Site Loader
Inrichten-Kleine-Tuin-Tuinbestratingwinkel

Het plaatsen van hekken is een goede manier om de tuin schaduw te geven en de privacy te beschermen. Wil je in één dag een mooie schutting maken? Het plaatsen van het hekwerk is het werk van twee mensen. In dit stappenplan lees je hoe je een schutting plaatst met geïmpregneerde palen.

Stap 1 bereid de grond voor

Een goede basis is de basis van een solide basis. Het kan voorkomen dat het hek doorhangt. Houd de vloer schoon en vlak, zodat u in de toekomst gemakkelijk kunt werken.

Stap 2 stel de lijn in

Zet een piket op de hoek. Of teken waar de palen moet komen als deze op een tegel is geïnstalleerd. Verleng de draad van de piketpaal naar de piketpaal. Meet de lengte van de lijn en bereken hoeveel schermen en palen je nodig hebt. Een scherm is meestal 1,80 m breed. Speel een paar centimeter. Plaats de piketpaal of broedplaats waar de middelste paal moet komen.

Tip!

Zorg ervoor dat u alle schermen meet voordat u de teken locatie markeert. Dit komt doordat de breedte van elk filterscherm enigszins kan verschillen door het krimpen en uitzetten van het hout.

Stap 3 Installeer de bevestigingsschroeven

Wil je het hek op de stoep zetten? Gebruik dan platte paalhouders. Bevestig de platte paalbeugel aan het trottoir met roestvrijstalen schroeven en pluggen. Gebruik voor deze bewerking een betonboor.

Zet je het hek op de grond? Gebruik dan de puntpaalhouders. Boor gaten of graaf gaten bij de palen. Het gat moet minimaal 40 x 40 cm breed en 50 cm diep zijn. Plaats de puntpaalhouders in het gegraven gat. Plaats een massief houten blok in de paalhouder en sla er met een hamer op om de paalhouder in de grond te laten zinken. Zorg ervoor dat de schroefgaten zich net boven de grond bevinden! Plaats alle positiehouders op dezelfde lijn. Controleer of de paalhouders waterpas zijn.

Stap 4 paalhouder vast zetten

Bevestig vervolgens de paalhouders met snelcement of stabilisator. Gebruikt u snelhardend cement? Giet vervolgens de helft van het water in het gat en strooi het in het snelhardende cement. Snelcement is al binnen 15 minuten hard.

Stap 5 Bevestig het scherm

Plaats de eerste positie tussen de paalhouders. Schroef hem in de paalhouders. Op een hoogte van 30 cm en 160 cm van de kolom (gemeten vanaf de onderkant van de kolom) boor je een klein schroefgat van ongeveer 3 mm. Schroef de schermhouder in elk schroefgat.

Gebruik nu de schermbeugel om het houten tuinscherm aan de paal te bevestigen. Houd het scherm uit de buurt van de grond om rot te voorkomen. Controleer of het tuinscherm waterpas staat.

Voltooi dit scherm voor scherm. Schep wat vochtige grond rond de palen en stamp het goed aan.

admin