Site Loader

In Nederlandse tuincentra zie je veel cactussen en vetplanten. Dit is niet gek, want deze kleine plantjes zijn helemaal in. Ze vallen op en je hebt ze in verschillende soorten, maten en kleuren. Nog een voordeel dat erbij komt: deze plantjes hebben niet veel water nodig. Dus de kans dat ze dood gaan is vrij klein. 

Overeenkomsten

Allebei de planten hebben veel overeenkomsten. Ze zijn zelfs familie van elkaar. De vetplanten en cactussen staan erom bekend dat ze veel water kunnen opslaan. (Daarom hoef je ze dus ook bijna geen water te geven). Het grote verschil tussen beide is dat je een vetplant gewoon kan aanraken en een cactus niet. Een cactus prikt namelijk en een vetplant is helemaal glad. 

Populaire cactussen en vetplanten

In botanische tuinen zie je deze planten ook erg veel. Een plant die je vaak op Instagram en Pinterest voorbij ziet komen is de olifantsoor. Deze plant kan redelijk groot worden. Namelijk ongeveer 35 centimeter. Deze plant heeft groene bladeren die een beetje op de oren van een olifant lijken, vandaar ook de naam. 

Een cactus die je woonkamer meteen meer uitstraling geeft is de Euphorbia Ingens. Deze cactus heeft geen grote pot nodig dus hij is ook geschikt voor wanneer je wat minder plek in je kamer hebt. 

Een plant die je ook heel vaak ziet in woonkamers en kantoren is de Aloë Vera plant. Dit is een vetplant die oorspronkelijk uit Afrika komt. De meeste mensen kennen deze plant als voedings- en verzorgingsmiddel. Maar, deze plant staat ook erg leuk in je woonkamer. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en maten. Dit maakt het hebben van deze plant juist extra leuk. 

Verzorging

Deze planten houden van zon en warmte. Kies daarom een plek in huis waar de planten veel zonlicht kunnen krijgen. In de zomer moet je de plant één keer per week water geven en in de winter volstaat één keer in de twee weken.

admin