Site Loader

Met een kleine tuin heb je minder ruimte. Wat je veel ziet is dat mensen het terras dan maar volgooien met stenen omdat dat lekker makkelijk is. Dit ziet er alleen niet zo aantrekkelijk uit. Met deze voorbeelden en tips maak je het terras een echte eyecatcher in je (kleine) tuin. 

Veel groen 

Zoals hiervoor al is geschreven hebben veel terrassen een ondergrond van steen of grind. Hierdoor is de tuin automatisch minder groen. Terwijl je wel groen wil hebben op je terras om het een fijne rustgevende uitstraling te geven. Ga dus voor planten in potten die je op je terras plaatst. Wat je ook kan doen is een boom planten, hiermee creëer je een win-win situatie want je hebt ook meteen schaduw door deze boom. Tip: mooie planten zijn de blauwe regen en de klimop. 

De kleuren 

In een tuin met een muur komt er weinig licht binnen. Hierdoor kan de tuin er donker uitzien. Bij het kiezen van meubels of kleuren voor je terras kun je dus het best gaan voor lichte kleuren. Of koop een mooie schutting in een lichte kleur. 

Verschillende accessoires 

Om je terras groter te laten lijken kun je een aantal dingen toevoegen. Een voorbeeld hiervan is een spiegel die je tegen de muur plaatst. Zo lijkt je tuin optisch groter. Wat ook leuk staat in je tuin is een kleine vijver of een klein zwembad. Hiermee krijgt je tuin meteen die zomerse sfeer. 

Schaduw

Een kleine tuin met muren eromheen kan erg warm worden in de zomer. Het is dus slim om ook iets in je tuin te maken dat schaduw geeft. Hierboven is al de boom beschreven. Maar wat je ook kan doen is een schaduwdoek ophangen over je terras. Zo kun je in de zomer nog steeds buiten zitten zonder dat het te warm wordt. 

admin