Site Loader
Inrichten-Tuin-Tuinbestratingwinkel

Het is ontzettend fijn om een grote tuin te hebben, maar je moet wel raad weten met je tuin. Heb jij nu een grote tuin, maar weet je eigenlijk niet wat je het beste met je tuin kunt doen? Wil je graag een vijver, echt gras of kunstgras? Wil je een tuin met veel onderhoud of het liefst zo min mogelijk? Er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen en dingen waaraan gedacht moet worden. In dit blog lees je tips over hoe jij het beste je tuin kan inrichten. 

Bomen

Een grote tuin mag zeker wat volume bevatten qua groen, maar let op dat het niet te veel wordt. Als je graag bomen in je tuin wilt, is het verstandig om te informeren over de soorten bomen. Een boom is in het begin nog klein, maar kan gemakkelijk 5 meter hoog worden. Informeer daarom van te voren eerst goed over de verzorging, bodem en de groei van de boom. 

Gras

Een grasveld in de tuin is erg praktisch met kleine kinderen of huisdieren. Een grasveld biedt ruimte voor kinderen en dieren om te spelen. Wel geldt bij gras hoe groter het grasveld hoe meer werk. Om het onderhoud aan het gras te beperken kun je kiezen voor een elektrische grasmaaier, dit bespaart een hoop tijd. Wil jij liever helemaal niets doen aan het gras? Kies dan voor kunstgras, kunstgras heeft nauwelijks onderhoud en ziet er het hele jaar mooi uit. Kunstgras is wel redelijk prijzig. 

Vijver

Een vijver is zeker niet voor iedereen een optie, maar als je de ruimte hebt en het budget is het zeker iets om te overwegen.. Een vijver staat erg mooi in grote tuinen, maar vergt wel redelijk wat onderhoud. Het onderhoud is erg afhankelijk van de locatie in de tuin. 

Beplanting

In grote tuinen staan grote planten erg mooi. Bij het kiezen van de planten kan je het beste beginnen met een basis van vaste planten die lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Deze planten zorgen voor een basis in de tuin. Als je de basis planten hebt kun je de tuin gaan aanvullen met planten die jaargebonden planten, die jaarlijks vervangen moeten worden. De basis planten zijn over het algemeen groen en de aanvullende planten hebben vaak een kleur.  

admin