Site Loader
Wintertuin-Tuinbestratingwinkel

De winter is net begonnen en 2019 is bijna afgelopen. Het is nu tijd om je tuin klaar te maken voor de winter en het nieuwe jaar. Ook al zul je in de winter waarschijnlijk niet buiten gaan zitten, je kan ook vanuit huis genieten van je tuin. Een verzorgde tuin ziet er altijd mooi uit en het is helemaal leuk als er ook nog sneeuw ligt. In dit blog lees je verschillende tips die jou gaan helpen bij winterproof maken van jouw tuin.

Verwijderen onkruid

De eerste stap bij het winterproof maken van je tuin, is het verwijderen van het onkruid en de dode planten. Begin met het verwijderen van dode bladeren, kapotte planten en onkruid. Veel mensen denken dat je de bladeren beter kan laten liggen, maar bladeren gaan rotten, wat de plantengroei in het voorjaar tegen gaat. 

Toevoegen bloemen

Nu je tuin er netjes en verzorgd uitziet, is het tijd om te gaan decoreren. Je kan je tuin decoreren met een leuk beeld of lichtjes, maar je kan natuurlijk ook plantjes planten die in de winter ook bloeien. Dit geeft de tuin een gezellige uitstraling met wat kleur, aangezien alles groen is. Nu vraag je jezelf vast af welke planten je moet kopen. Hieronder lees je welke planten je het beste kan kiezen voor de winter.

  • De eerste plant is de winterheide. De winterheide is een kleurrijke plant en is verkrijgbaar in de kleuren: paarsroze, roze en wit. De winterheide is een plant met veel kleine bloemetjes. De winterheide heeft een gemiddelde lengte van 30 centimeter en heeft zonlicht nodig.
  • De tweede plant is de helleborus, ook wel kerstroos genoemd. De helleborus is een ijzersterke plant, die het vocht uit de bloemen halt wanneer het vriest. Op deze manier blijft de helleborus de hele winter stralen. De helleborus is evenlang als de winterheide en heeft half schaduw, half zon nodig.
  • Een erg bekende bloem bij vele zijn de winterviooltjes. Winterviooltjes zorgen voor een vrolijke, kleurrijke tuin. Tijdens de vorst hangen de kopjes van de bloem, maar geen zorgen! De viooltjes springen weer op om verder te stralen. De winterviooltjes zijn even lang als de winterheide en hebben evenveel licht nodig. 
  • Een typische kerst plant, is de bergthee. De bergthee is een groenblijvende bodembedekker die ‘s winters vurig rood wordt en ‘s zomers klokvormige fijne witte bloemen met een roze gloed heeft en daarna scharlakenrode bessen. De bergthee heeft een lengte van 20 centimeter en heeft een licht en schaduw nodig.

Finishing touch

Nu je tuin er netjes en verzorgd uitziet en je nieuwe plantjes hebt, is het tijd om de laatste stappen te voltooien. Om je tuin helemaal compleet te maken, kan je je tuin nog vegen en een leuk vogelhuisjes toevoegen. Op deze manier is je tuin helemaal klaar voor de winter.

admin