Site Loader

Wil jij je tuin ombouwen in een winterwonderland? Dan hebben wij goed nieuws. Er bestaan namelijk winterharde planten die de winter overleven en in de lente weer langzaam bloeien tot prachtige bloemen. Ben jij benieuwd over welke planten dit gaat? Blijf dan vooral lezen.

Dianthus Kahori

Deze bloemen komen vooral voor in Azië. Ze hebben een sterke geur die door de meeste mensen als een aantrekkelijke geur wordt omschreven. De Dianthus Kahori staat bekend om haar sterke kracht, want niet alleen in de zomer maar ook in de winter blijft deze bloem/plant mooi. Het enige wat je moet doen, is voldoende water geven en de bloemen vastzetten in een grond die waterdoorlatend is.

Erica Carnea

Deze bloemen worden ook wel ‘December Red’ of ‘Rode winterheide’ genoemd. Dit omdat de bloemen goed tegen de winter kunnen. Sterker nog, juist in de periode van december tot maart bloeien deze bloemen tot helder roze bloemen. Je hebt ze ook in een witte variant. Deze wordt dan ‘Snow Queen’ genoemd. Deze bloemen zijn vooral geschikt voor in de periode van februari tot en met april.

Fuchsia David

Deze bloemen lijken op bellen met kleine bladeren. Ze hebben een rode buis met een paarse kroon. Ze bloeien het hele jaar door en zijn dan ook winterhard. Ondanks ze vooral in de periode van mei tot juni het hardst en het mooist bloeien, sterven ze niet in de koude wintermaanden. Belangrijk is dat tijdens ernstige vorst de plant goed bedekt is.

Meloenboompje

Het Meloenboompje is een bloem die ook in de winter blijft bloeien. Naast het blijven bloeien in de winter, blijven ze in de winter ook nog eens heerlijk naar meloen ruiken. In november beginnen de bloemen ongeveer met bloeien tot en met maart.

Camellia

Deze bloemen staan ook wel bekend als een tropische verrassing in een winterhard jasje. De kleur varieert van wit tot rood. De meeste ‘Camellia’ soorten bloeien van februari tot en met mei, maar er zijn ook soorten die winterhard zijn. De ‘Camellia Ashton Ballet’, deze heeft haar bloeiperiode in oktober tot en met december. In de koudste maanden van het jaar, bloeien deze bloemen tot prachtige, geurende, helder roze bloemen. Ook de ‘Camellia Sugar’ bloeit van november tot en met januari.

admin