Site Loader
Haaglementen-Tuinbestratingwinkel

Heb je net je woning helemaal ingericht, moet je ook nog aan de slag met je tuin. Vaak is dit een klusje waar, met name mensen die geen groene vingers hebben, zich niet eens aan willen wagen. Maar aan de andere kant: je wil natuurlijk wel een mooie en strakke tuin. Een haag kan vaak als afbakening al dan niet voor de sier om je voor- of achtertuin worden geplaatst. Wat kun je doen? Een van die oplossingen is om meerdere haagelementen te kopen of online te bestellen. Dit zijn eigenlijk kant-en-klare heggen die je per deel kunt kopen. Zo heeft u meteen een haag in volle groei en bloei binnen handbereik. Lees er hier meer over.

Zelf planten

Een haagelement heeft als voordeel dat je hem vaak zelf kunt aanplanten. Een hovenier of tuinman hoeft daarbij niet aan te pas te komen. En dat merk je weer in de portemonnee. Het planten is kinderspel en de meerdere haagelementen kun je zonder problemen naast elkaar planten. En dat het hele jaar door. Let wel even op extreme hitte of kou: een plant kan daar doorgaans niet tegen. Ook is het belangrijk dat de planten, nadat ze de grond ingaan, voldoende water krijgen. Op die manier krijgt de plant genoeg voeding binnen en kan de haag zich ‘zetten’ in de grond.

Haagelementen in alle vormen

Haagelementen vind je in alle vormen, soorten en maten. Dat komt omdat er verschillende plantensoorten geschikt zijn om in een kant-en-klare hegvorm te worden gekweekt. Niet alleen laurier en hulst, maar ook buxus en de Portugese laurier zijn plantensoorten waarmee je een haag kunt vormen. Die haagelementen kun je vervolgens weer toepassen in je voortuin. Per plant is het natuurlijk verschillend of er dan al wel of geen bloemen in komen. Lees je, voordat je van plan bent om een haagelement van een bepaalde plant aan te schaffen, altijd goed in. 

Snoeien en bijhouden

Buxus is de laatste jaren populair bij veel woningen. Toch heeft de plant zodanig te lijden gehad onder de beruchte buxusmot (en met name de rups), dat de buxushaag in vele tuinen in de gft-bak belandde. Alternatieven in de vorm van losse haagelementen zijn inmiddels populair. Kenmerk van veel haagplanten is dat ze op tijd gesnoeid dienen te worden. De specificatie per plant krijg je vaak bijgeleverd wanneer je hem koopt; raadpleeg desnoods het internet of bekijk YouTube-filmpjes over de juiste manier van aanplanten. 

Bron: Tuinkenners

admin