Site Loader
Licht-Huis-Tuinbestratingwinkel

Woon jij in een donker huis of is er één ruimte die simpelweg te weinig daglicht krijgt? Daar gaan we wat aan doen. Want als er iets is waar je energie van krijgt, dan is het wel een lichte ruimte. En dat gunnen we iedereen! Vaak is er een algemene tip: je kunt het beste zoveel mogelijk lichte kleuren in de ruimte brengen. Maar als dat niet genoeg is zijn er nog voldoende andere dingen die je kunt doen om een donkere ruimte lichter te maken. In dit artikel geven we je een aantal suggesties zodat zelfs de meest donkere kamer een beetje lichter wordt.

1. Verf je kamer in een lichte kleur

We beginnen met de meest voor de hand liggende tip. Door de muren en het plafond licht te verven maak je een ruimte direct een stuk lichter. Wit is natuurlijk een goede keuze, maar je kunt ook voor een andere lichte kleur verf kiezen. Bijvoorbeeld nude of pasteltinten, zoals zachtroze. Ook helpt het om voor details en accenten glimmende verf te gebruiken. Die reflecteren namelijk het licht en daardoor lijkt de ruimte groter en lichter.

2. Ga voor een lichte vloer

Je kunt de muren en het plafond nog zo licht schilderen, maar als de vloer donker is en je hebt weinig daglicht in de ruimte, dan blijft de kamer toch donker. Het is dus belangrijk om ook een lichte vloer in de kamer te leggen. Heb je een houten vloer? Kijk of je deze kunt opschuren en verven naar een lichtere kleur. 

3. Maak je meubels licht

In een donkere ruimte kun je beter geen donkere meubels zetten. Nu snappen we best dat je de huidige donkere meubels niet zomaar weg doet, maar je kunt ze natuurlijk wel een andere kleur geven. Schuur donkere houten meubels op, verf ze in een lichtere tint of lak ze over met een lichte kleurloze lak. Meubels van stof kun je opnieuw bekleden en een heel donkere leren bank kun je iets verdoezelen door een lichte plaid over de bank te leggen.

4. Turn on the lights

We kunnen er niet omheen: een donkere kamer wordt nu eenmaal niet vanzelf licht en daarom is het extra belangrijk dat je voldoende lampen in de ruimte zet om de donkere ruimte lichter te maken. Zet of hang vooral in de donkerste hoeken een lamp en kies voornamelijk voor indirecte verlichting.

5. Zet spiegels op de juiste plek

Spiegels reflecteren het licht en daarom is het extra belangrijk dat je ze op de juiste plek zet zodat ze hun werk goed kunnen doen. Plaats een spiegel naast een raam zodat het daglicht gereflecteerd wordt en de ruimte een stuk lichter en groter lijkt. Is er een natuurlijke lichtbron in de kamer? Plaats de spiegel dan schuin tegenover een lamp.

admin