Site Loader
Inrichten-Kleine-Tuin-Tuinbestratingwinkel

Vele mensen dromen van een grote mooie tuin, maar voor veel mensen zit dit er helaas niet in. Maar niet getreurt! Van een kleine tuin kan ook iets moois worden gemaakt. In dit blog lees je diverse tips die van jouw kleine tuin een super mooie tuin gaan maken. Het kan wel een creatieve uitdaging zijn, maar je moet iets overhebben voor een mooie tuin.

Dit blog is geschreven voor mensen met een kleine tuin, maar er zijn verschillende soorten kleine tuinen. Denk aan een balkon, voortuin of de kleine achtertuin.

Functie tuin

Een tuin kan meerdere functies hebben. Voor de ene persoon is de tuin voor te zonnen en een boekje te lezen en voor de ander is een tuin een hobby. Het onderhouden van een tuin, om hier vervolgens van te genieten. Anderen vinden het leuk om in hun tuin te moestuinieren. Wat je ook met je tuin wilt doen, een mooie, nette tuin wilt toch iedereen? 

Stijl bepalen tuin

Om jouw droomtuin waar te maken zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om een bepaalde stijl te kiezen voor je tuin. Dit maakt het inrichten voor je tuin makkelijker. Op deze manier ziet je hele huis en tuin eruit als een geheel, waar goed over nagedacht is. Bij het inrichten van je tuin moet je nadenken over onderstaande aspecten.

Beplanting

Vooral in kleine tuinen speelt beplating een belangrijke rol. Waarschijnlijk heb je op de grond niet zoveel ruimte voor planten, maar je kan je planten ook op ander plekken kwijt. Denk aan plantenpotten aan de muur of een klimplant aan de schutting. 

Tuinmeubels

Als jij graag buiten zit om van je tuin te genieten, te werken of een boek te lezen, dan zijn tuinmeubels best handig. Ongeacht de grote van je tuin, vind je altijd wel een passend tuinmeubel. Er zijn zoveel soorten, kleuren en maten tuinmeubels, dat er vast wel iets bij zit dat super goed bij jouw tuin past.

Tuinaccessoires

Nu je de beplanting en tuinmeubels hebt gekozen, is het tijd om accessoires toe te gaan voegen. Tuinaccessoires maken jouw kleine tuin compleet en geven je tuin een persoonlijke touch. Er zijn een hele hoop accessoires waar je uit kunt kiezen. Denk aan barbeques, buitenverlichting, bloempotten of een buitenkachel. Opties genoeg. Neem vooral eens een kijkje in een tuinwinkel om te bepalen wat jij mooi vindt.

admin